19 Aralık 2009 Cumartesi

Bebeğinizin ve küçük çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmenin 10 yolu

Gönderen Zeynep zaman: 02:08
1-Eğer anne sütü veriyorsanız, devam edin! Anne sütünüzü pompalayıp saklayarak siz olmadığınız zamanlarda da bebeğinizin anne sütü ile beslenmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın, ilk 6 ay bebeğinize ortalama 750 ml; 6. aydan sonra ise günde en az 500 ml. anne sütü vererek bağışıklığını güçlendirebilirsiniz.

2-Eğer anne sütünüz yoksa ve sadece bebek/devam sütü kullanıyorsanız, içeriğinde bağışıklık sistemini güçlendirici özel prebiyotik lif karışımı (IMMUNOFORTIS) olanları tercih edin.

3-Eğer anne sütü veriyorsanız,hekiminizin önerdiği ölçüde D vitamini vermeyi unutmayın. D vitamini bağışıklık sistemi açısından çok önemlidir .Daga büyük çoçukların, haftada 3 kere birkaç dakikalığına korumasız şekilde güneş ışığı göremesini sağlayın.

4-Bebeğinizin uykusunu yeteri derecede aldığından emin olun. Düzenli uyku bağışıklık sistemini güçlendirir.

5-Güçlü bir bağışıklık için beslenme çok önemlidir. Eğer bebeğiniz ek gıdalara geçtiyse; günlük beslenmesinde vitamin, mineral içeren meyve ve sebzeleri ,demir ve çinko açısından zengin tahıl, kırmızı et ve deniz ürünlerini ihmal etmeyin. Unutmayın, ek gıdalara başlansa bile onun her gün en az 500 ml anne sütüne ihtiyacı vardır. Anne sütünüz yeterli değil ise içeriğinde bağışıklık sistemini güçlendirici özel prebiyotik lif karışımı (IMMUNOFORTIS) olan bir devam sütü seçin.

6-Tuvaletten, alt değiştirdikten sonra ellerinizi çok iyi yıkayın. Sağlıklı ve temiz bir el yıkama için minimum 40 saniye gerekmektedir.

7-Hijyen; hastalıkların önüne geçmek için çok önemlidir. Islak yerleri iyi kurulayın ve bebeğinizin yıkanabilen oyuncaklarını sık sık yıkayın. Yıkama işleminin sonrasında bol su ile durulamayı unutmayın .Ayrıca kapı kolları için antibakteriyel bezler kullanın.

8-Çocuğunuzun hasta insanların çok olabileceği kalabalık yerlere götürmeyin. Özellikle hastalık virüsünün yoğun olabileceği hastane/sağlık ocağı gibi yerlere giderken daha dikkatli olun; çok gerekli değilse gitmeyin.

9-Bebeğinizin bağışıklık sistemi 3 yaşına kadar gelimeye devam eder. 1 yaşından sonra da bağışıklığını desteklemek için özel prebiyotik lif karışımı (IMMUNOFORTIS) olan bir çocuk sütü seçin.


10-Kendinize de çok iyi bakın. Bazen ebeveynler çocuklarına çok iyi bakmaya çalışmaktan kendi sağlıklarına özen göstermiyorlar. Bu yüzden iyi beslenin meyve ve sebze yiyin ,egzersiz yapmaya zaman ayırın, 8 saat uyuyun.

kaynak: milupa

0 yorum:

 

GÜNLÜĞÜM Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review